Let op, geld lenen kost ook geld.

Persoonlijke lening berekenen

Persoonlijke lening berekenen met rekenmachine, pen en bril

© Shutterstock – Persoonlijke lening berekenen

Om te weten te komen of een persoonlijke lening voordelig is, dien je een persoonlijke lening berekening uit te voeren. Dat klinkt ingewikkeld maar eigenlijk is het dat niet: vaak voer je simulaties uit op de website van een kredietverstrekker en kom je direct te weten hoeveel geld je kan lenen, hoeveel je moet terugbetalen en hoeveel de kosten van de lening bedraagt.

Persoonlijke lening gebruiken

Om onvoorziene uitgaven, of andere projecten te financieren, kan je een persoonlijke lening op afbetaling gebruiken. Om je geldzaken goed te beheren, is het natuurlijk nuttig dat je op voorhand kan berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen en hoeveel de lening uiteindelijk zal kosten.

Geld-lenen.net kan je beschouwen als een portaal van waaruit je kan starten. De meest accurate manier is om simulaties uit te voeren op de websites van verschillende kredietverstrekkers. Wij duiden aan waar dat mogelijk is in onderstaande tabel.

AanbiederMinimumMaximumBestemmingJKP vanaf (*)Simulatie
Logo santander leningen€ 500€ 50.000Alle doeleinden5,50%Gratis aanvraag
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Alle doeleinden6,50%Gratis aanvraag
logo hellobank leningen€ 500€ 2.500Digitale apparaten2,40%Gratis aanvraag
logo buyway leningen€ 1.250€ 20.000Alle doeleinden4,39%Gratis aanvraag
logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 50.000Alle doeleinden4,71%Gratis aanvraag
logo cofidis leningen€ 2.500€ 50.000Alle doeleinden3,99%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

Tip: Voer berekeningen uit bij verschillende kredietmaatschappijen die hierboven vermeld staan. je kan best ook verschillende aanvragen indienen omdat elke aanbieder een rentevoet kan hanteren die op basis van jouw persoonlijke situatie wordt samengesteld. Kredietpartner is bijvoorbeeld veel soepeler in het goedkeuren van leningen, maar daar staat vaak een hogere rentevoet tegenover.

Persoonlijke leningen berekenen en vergelijken

Wanneer je een online lening simulatie uitvoert is het eerst belangrijk om te selecteren wat het doel is van de lening. Een autolening dient om een auto te kopen en zal een meer voordeliger JKP hebben dan een klassieke lening op afbetaling waarvoor je geen aankoopbewijs moet aanleveren.

De JKP is het belangrijkste element om mee te starten: het JKP of Jaarlijks Kostenpercentage moet verplicht bij elke persoonlijke lening vermeld worden en duidt aan hoeveel de lening op jaarbasis kost. Dat zijn zowel interesten als bijkomende kosten die gepaard gaan met de lening.

Nadien kan je een leenbedrag ingeven en aanduiden binnen welke termijn je de lening wilt terugbetalen. De online simulator zal onmiddellijk de berekening uitvoeren en weergeven hoeveel je maandelijks zal moeten terugbetalen.

Verander het bedrag of de looptijd, en dankzij een simulatie berekening zie je direct de maandelijkse aflossing.
Je kan gerust ook verschillende instellingen uitproberen zoals het veranderen van de looptijd. Meestal zal een lagere looptijd resulteren in een lager JKP, maar zal een langere looptijd meer financiële ruimtes overlaten omdat je maandelijks minder terugbetaald. Een online simulaties kan dus een belangrijk hulpmiddel zijn om te bepalen wat voor jou het best past.

Voordelen van een online lening simulatie

Een online simulatie uitvoeren om persoonlijke leningen te vergelijken biedt tal van voordelen. In eerste instantie kan je op die manier op zoek gaan naar de goedkoopste lening (door simulaties van meerdere kredietverstrekkers te vergelijken).

Je kan echter ook enkele instellingen aanpassen waardoor de berekening direct opnieuw wordt uitgevoerd. Verander het leenbedrag of de looptijd en je ziet onmiddellijk welke maandelijkse aflossingen je zal moeten verrichten.

Vind je een of meerdere kredietgevers die aantrekkelijke voorwaarden hebben? Dan kan je ineens een online aanvraag indienen. Je hoeft je in principe niet meer te verplaatsen om een lening aan te vragen. Online geld lenen is dus perfect mogelijk op die manier. Indien je bijkomende vragen zou hebben dan kan je natuurlijk altijd langsgaan of telefonisch contact opnemen met de kredietmaatschappij in kwestie.

Voorbeeld van een simulatie

cetelem simulatie persoonlijke lening berekenen

top