Let op, geld lenen kost ook geld.

Goedkoopste persoonlijke lening door te vergelijken

Dankzij een persoonlijke lening op afbetaling kan je allerhande projecten financieren zonder dat er een reden moet worden opgegeven waarvoor je geld leent. Dat is althans het geval bij een klassieke lening op afbetaling.
Omdat er zodanig veel verschillen zijn tussen persoonlijke leningen aanbieders en de soorten leningen is het belangrijk om een lening vergelijking te doen door middel van simulaties. Op die manier kan je op zoek gaan naar de goedkoopste persoonlijke lening.

Goedkoopste persoonlijke lening vinden

Geld lenen kost ook geld, dankzij deze slogan is dat ook algemeen geweten. Daarmee wordt bedoelt dat je kosten en interesten betaald bovenop het geleend bedrag.

Om te besparen op deze kosten en interesten is het belangrijk om uit te kijken naar de goedkoopste persoonlijke lening. De looptijd is een belangrijke factor om op te letten, maar vooral ook het JKP (jaarlijks kostenpercentage) dat telkens bij een lening vermeld wordt. Het JKP duidt aan hoeveel de lening op jaarbasis kost.

Ook het type lening dat je zoekt is een belangrijke factor. Een autolening zal immers een lager JKP hebben dan een klassieke persoonlijke lening. Je zoektocht uitdunnen op basis van het doel, is dus een zeer goed idee om mee te starten:

 • Autoleningen
 • Renovatieleningen
 • Vakantieleningen
 • Lening digitale apparaten
 • Geldreserve
 • Klassieke persoonlijke leningen voor andere doeleinden kan je in dit artikel terugvinden;
 • Om de goedkoopste persoonlijke lening te kunnen vinden zal je dus aan de slag moeten gaan en simulaties uitvoeren.
  De beste manier is om steeds naar een website van de kredietverstrekker te gaan en daar een online simulatie uit te voeren. Dan ben je zeker dat je de meest actuele informatie gebruikt. Nadien wordt het tijd om deze simulaties te vergelijken en een aanvraag in te dienen bij een van de goedkoopste persoonlijke leningen die je kan vinden.

  Persoonlijke leningen vergelijken

  De enige manier om de goedkoopste persoonlijke lening te vinden, is door simulaties uit te voeren en de leningen met elkaar te vergelijken. Zoals hierboven uitgelegd voer je de simulaties het best uit op de sites van de kredietgevers.

  Online simulaties uitvoeren en persoonlijke leningen vergelijken? We helpen je graag om van start te gaan: Bij onderstaande aanbieders kan je online simulaties uitvoeren en persoonlijke leningen op afbetaling vergelijken.

  AanbiederMinimumMaximumBestemmingJKP vanaf (*)Simulatie
  Logo santander leningen€ 500€ 50.000Alle doeleinden5,50%Gratis aanvraag
  logo KBC leningen€ 500€ 25.000Alle doeleinden6,50%Gratis aanvraag
  logo hellobank leningen€ 500€ 2.500Digitale apparaten2,40%Gratis aanvraag
  logo buyway leningen€ 1.250€ 20.000Alle doeleinden4,39%Gratis aanvraag
  logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 50.000Alle doeleinden4,71%Gratis aanvraag
  logo cofidis leningen€ 2.500€ 50.000Alle doeleinden3,99%Gratis aanvraag
  (*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
  (*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

  Persoonlijke lening aanvraag

  Je kan best bij verschillende kredietverstrekkers een online simulatie uitvoeren. Indien je nog twijfelt kan je bij meerdere aanbieders tegelijk een aanvraag indienen. Zolang er geen contract getekend wordt, is de aanvraag vrijblijvend. Aangezien het om consumentenkredieten gaat, heb je sowieso na het tekenen ook nog twee weken bedenktijd.

  grafieken vergelijken goedkoopste persoonlijke leningen

  © Shutterstock – Vergelijken van persoonlijke leningen

  Na het indienen van je lening aanvraag zal de maatschappij je kredietgeschiedenis controleren. Ze is bij elke lening aanvraag verplicht om de databank te raadplegen van het CKP (Centrale voor kredieten aan particulieren) waarop alle leningen vermeld staan. Afhankelijk van je kredietgeschiedenis kan je op de positieve lijst staan, of op de negatieve lijst (indien wanbetalingen werden waargenomen).

  Na een goedgekeurde aanvraag krijg je een contract opgestuurd en een infofiche. Bij akkoord kan je deze tekenen en terugsturen met eventuele gegevens die nog worden opgevraagd.

  Bijna iedereen wordt geconfronteerd met het lenen van geld. Soms wel meerdere keren op korte termijn. Het is nu eenmaal nodig om geld te lenen wanneer je noodzakelijke aankopen moet doen en op dat moment niet voldoende geld hebt staan op de spaarrekening.

  Door persoonlijke leningen te vergelijken kan je bij elke lening geld besparen door steeds op zoek te gaan naar de meest goedkope lening die op dat beschikbaar is. Op een levensjaar lang bekeken, is dat een besparing die zeker kan tellen!

top