Let op, geld lenen kost ook geld.

Goedkope lening op afbetaling

percentage - goedkoper rentetarief vinden

Goedkoper rentetarief vinden

Geld lenen voor een specifiek project of hobby? Met een persoonlijke lening ben je in staat om vele zaken te financieren. Tussen alle aangehaalde projecten in dit artikel kunnen echter wel verschillen merkbaar zijn in de rentevoeten van de lening.

Het is dus van belang om eerst op zoek te gaan naar een lening die dient om jouw specifiek project te financieren. Gaat het bijvoorbeeld om jouw hobby? Dan zal een algemene lening op afbetaling voor alle doeleinden soelaas kunnen bieden. Gaat het om de aankoop van een auto? Dan zal een autolening de beste keuze zijn omdat de rentevoet lager is.

Een autolening zal dus via een goedkopere lening op afbetaling mogelijk zijn in vergelijking met een klassieke persoonlijk lening voor een specifiek project waar geen verantwoording moet worden afgelegd. Leningen op afbetaling vergelijken? Lees dan snel verder.

Lening op afbetaling vergelijken en simuleren

Om echt te weten te komen welke de goedkoopste lening op afbetaling is, moet je persoonlijke leningen vergelijken. We dienen graag als startpunt in je zoektocht door enkele aanbieders op te sommen die leningen op afbetalingen hebben, waarvan je zelfs online een aanvraag kan indienen.

In de tabellen op onze website kan je beginnen met leningen op afbetaling te vergelijken. Een lening op afbetaling vergelijken gebeurd aan de hand van het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage). Dit is een cijfer dat weergeeft hoeveel de lening op jaarbasis kost. Deze omvat niet alleen de rentevoet, maar ook alle bijhorende kosten. Elke aanbieder is verplicht om melding te maken van het JKP zodat je vrij eenvoudig leningen op afbetalingen kunt vergelijken bij verschillende kredietgevers.

Bijkomende waarborgen

Om een goedkope lening op afbetaling te verkrijgen kan het mogelijk zijn dat er extra waarborgen gevraagd worden, of dat er een bijkomende verzekering moet worden aangegaan. Indien de kredietverstrekker meer zekerheden kan inbouwen, of je klantenrelatie kan vergroten, dan zijn er misschien bijkomende mogelijkheden om een goedkopere lening op afbetaling te bekomen.

Vaak wordt er dan gevraagd om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het gaat bijvoorbeeld om een verzekering tegen werkloosheid of invaliditeit of een overlijdensverzekering. Bij autoleningen kan het voorkomen dat er gevraagd wordt om een autoverzekering af te sluiten bij dezelfde maatschappij waar jij bij leent.
Het gaat er dan om dat je als lener verzekerd bent en financiële bescherming kan genieten bij tegenslag.

Lening op afbetaling voor verschillende doeleinden

Met een klassieke lening op afbetaling kan je uitgaven financieren waarvoor geen verantwoording moet gegeven worden. Een autolening of renovatielening is ook vaak een lening op afbetaling, maar hiervoor moet de lening specifiek gebruikt worden om respectievelijk een auto te kopen of een renovatie uit te voeren.

De goedkoopste lening op afbetaling met de laagste rente vinden kan je door steeds leningen te vergelijken en verschillende kredietgevers te bekijken. Op basis van het JKP en een simulatie op de website van de kredietverstrekker kan je eenvoudig zien hoeveel een persoonlijke lening zal kosten op jaarbasis en welk bedrag je maandelijks moet terugbetalen.

Houdt er wel steeds rekening mee dat uw maandelijkse uitgaven hierdoor stijgen. Een regel die vaak terugkeert, is dat je uitgaven maximaal 1/3e mogen bedragen van je netto inkomsten. Zodoende hou je ongeveer voldoende over om alle andere courante uitgaven te betalen.

Het verloop van een lening aanvraag

Wanneer je online leningen op afbetaling gaat vergelijken kan je ineens ook een aanvraag indienen. Deze wordt vervolgens beoordeeld door de kredietmaatschappij. Aan de hand van alle beschikbare gegevens gaat de instelling na of je in aanmerking komt voor een lening.
Elke kredietmaatschappij heeft haar eigen methodes om dit te evalueren. Zo kan één bank je aanvraag weigeren, maar een andere je aanvraag goedkeuren. Bij twijfel kunnen andere zaken opgevraagd worden zoals verdiensten uit een bijberoep of huurinkomsten mocht de bank niet zeker zijn dat je voldoende geld overhoudt voor de lening terug te betalen. Een voorbeeld van een kredietverstrekker die vrij soepel is in haar aanvragen is kredietpartner.be;

Nadat je lening aanvraag is goedgekeurd ontvang je een bericht en ook de contractvoorwaarden worden je toegestuurd. Vaak ontvang je ook een informatiefiche omtrent het consumentenkrediet om je te helpen leningen te vergelijken en de inhoud ervan te begrijpen.

Na het bewijzen van je identiteit en inkomsten (als dat nog niet gebeurd is) en na het ondertekenen van het contract wordt het geld op je rekening gestort.

Bijna iedereen wordt in zijn leven wel eens geconfronteerd met lenen. Geld lenen kan op bepaalde momenten in je leven noodzakelijk zijn: voor de aankoop van een woning, voor een nieuwe wagen, voor een investering in je zaak (professioneel krediet), …

Het is dus belangrijk om meerdere aanbieders te vergelijken en op zoek te gaan naar de goedkoopste lening met de beste contractvoorwaarden. Via onze website kan je op eenvoudige wijze starten met het vergelijken van persoonlijke leningen of meer informatie terugvinden over andere financieringsvormen.

Vergelijk persoonlijke leningen:

AanbiederMinimumMaximumBestemmingJKP vanaf (*)Simulatie
Logo santander leningen€ 500€ 50.000Alle doeleinden5,50%Gratis aanvraag
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Alle doeleinden6,50%Gratis aanvraag
logo hellobank leningen€ 500€ 2.500Digitale apparaten2,40%Gratis aanvraag
logo buyway leningen€ 1.250€ 20.000Alle doeleinden4,39%Gratis aanvraag
logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 50.000Alle doeleinden4,71%Gratis aanvraag
logo cofidis leningen€ 2.500€ 50.000Alle doeleinden3,99%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.
top