Let op, geld lenen kost ook geld.

Geld lenen voor een (elektrische) fiets

Een degelijke fiets kan soms een heuse investering zijn met impact op uw budget, waardoor veel mensen er voor kiezen om geld te lenen voor de aankoop van hun fiets (elektrische fiets, plooifiets, mountainbike, …). Sommige banken bieden een specifieke fietslening aan. Kom meer te weten over leningen voor (elektrische) fietsen en bekijk onze tips.

Geld lenen om een fiets te kopen

jongen op elektrische fiets

© Pixabay

De kostprijs van een elektrische fiets kan al gauw oplopen tot 10.000 euro. Goedkopere varianten zijn doorgaans beschikbaar rond de 1.000 euro. Plooifietsen zijn ook niet goedkoop. Alhoewel goedkopere modellen starten rond 200 euro zijn er eveneens modellen op de markt die 1.500 euro kosten.

De aankoop van een (elektrische) fiets kan al gauw aan hap uit uw budget nemen. Éen van de mogelijkheden om deze aankoop te financieren, is door een lening aan te gaan. Fietsleningen bestaan reeds en worden reeds aangeboden door tal van grootbanken waaronder BNP Paribas Fortis en KBC.

Tip: Bij Cetelem kan je tot 110% van het bedrag lenen zodat je ook bijkomende uitrusting kan kopen. Klik hier om de website van Cetelem te bezoeken »

Lening op afbetaling voor uw fiets

De goedkoopste kredietvorm om geld te lenen voor een elektrische fiets zal doorgaans de lening op afbetaling zijn. Hierbij zijn de maandelijkse terugbetalingen gelijk en op voorhand gekend. Ook de terugbetalingstermijn wordt op voorhand vastgelegd.

Tip: Bij sommige kredietverleners is het mogelijk om een elektrische fiets te kopen met een autolening. De rentevoet van autoleningen zijn bijzonder laag waardoor het interessant kan zijn om te kijken of de aankoop van je fiets of speedpedelec, niet kan gefinancierd worden met een autolening. Bij Beobank is dit alvast wel het geval!

Vergelijk leningen op afbetaling

AanbiederMinimumMaximumSoortJKP vanaf (*)Simulatie
Logo auxifina leningen€ 7.500€ 75.000Lening op afbetaling5,95%Gratis aanvraag
Logo santander leningen€ 500€ 50.000Lening op afbetaling5,50%Gratis aanvraag
logo KBC leningen€ 500€ 25.000Lening op afbetaling1,15%Gratis aanvraag
logo buyway leningen€ 1.250€ 20.000Lening op afbetaling4,39%Gratis aanvraag
logo cetelem leningen€ 500€ 6.000Lening op afbetaling2,99%Gratis aanvraag
logo mozzeno particuliere crowdfunding leningen€ 1.250€ 30.000Crowdfunding lening3,59%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

Kredietopening voor uw fiets

Een kredietopening (of geldreserve) blijkt heel populair te zijn bij consumenten om geld achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven of de aankoop van goederen op krediet. Alhoewel hier veel flexibiliteit mogelijk is, is het een dure vorm van geld lenen.

Je staat er wellicht niet bij stil bij de aankoop van een fiets, een televisie of computer bij de winkel. Elektrozaken bieden een krediet aan om deze aankoop te financieren, maar zij fungeren enkel als tussenpersoon. In werkelijkheid sluit je een doorlopend krediet af.

Een doorlopend krediet of geldreserve mag dan wel heel flexibel zijn, je kan immers de kredietlijn hergebruiken, maar het blijft een dure vorm van geld lenen.

Vergelijk doorlopende kredieten

AanbiederMinimumMaximumSoortJKP vanaf (*)Simulatie
logo buyway leningen€ 5.500€ 15.000Doorlopend krediet9,50%Gratis aanvraag
logo cetelem leningen€ 1.250€ 3.000Doorlopend krediet12,50%Gratis aanvraag
logo cofidis leningen€ 500€ 10.000Doorlopend krediet14,50%Gratis aanvraag
(*): Rentes zijn een momentopname. Ze zijn dus louter informatief en tijdelijk, kunnen wijzigingen ondergaan en/of afhankelijk zijn van het leenbedrag.
(*) Representatief Voorbeeld: Lening op Afbetaling van €50.000,00; Looptijd is 120 maanden. Aan een JKP van 4,50% betaalt u maandelijks €516,02. Het totaal terug te betalen bedrag is €61.922,40. Vraag voor een exacte berekening een offerte aan bij bovenstaande partijen.

Tips: Haal het maximale uit uw fiets!

Elektrische fietsen zijn in korte tijd heel populair geworden. Je kan er lange afstanden mee afleggen op een ecologisch verantwoorde manier. Bovendien vergt het ook minder inspanning dan bij een gewone fiets. Vergeet echter niet om het maximale uit je fiets te halen, vandaar nog enkele tips.

  • Fiets kopen met je vennootschap: Op de aankoop van een fiets via je een vennootschap wordt er geen voordeel alle aard gerekend. Bovendien kan je de kosten tot 120% aftrekken in je aangifte.
  • Fiets kopen voor je personeel: Ook eenmanszaken kunnen de aankoopkosten van een fiets tot 120% aftrekken indien de fiets wordt gekocht voor hun personeelsleden.
  • Fietsvergoeding voor werknemers: Verplaats je je met de fiets naar het werk? Vraag dan eens of je werkgever geen fietsvergoeding wilt toekennen. Voor de werkgever is de fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer een aftrekbare kost en voor de werknemer wordt dit bedrag niet belast.
  • Geld lenen voor jouw fiets: Onthoud dat je in sommige gevallen beroep kan doen op een autolening. Deze tarieven zijn het meest interessant om te ontlenen. Zo niet kan je op zoek gaan naar specifieke fietsleningen zoals deze van Cetelem.
top