Let op, geld lenen kost ook geld.

Geld lenen voor een alarmsysteem

De plaatsing van een alarmsysteem is perfect mogelijk met een renovatielening. Alarmsystemen zorgen voor een betere beveiliging voor de woning en kunnen daarom bij sommige aanbieders zelfs gefinancierd worden met een groene lening aan voordeligere rentetarieven.

Geld lenen voor een alarmsysteem.

alarmsysteemEr gebeuren nog steeds veel woninginbraken in Vlaanderen, een degelijk alarmsysteem is dan ook heel erg belangrijk om je spullen te beschermen. Stel het dus ook niet te lang uit om een alarmsysteem te installeren, want voor je het weet is het te laat.

Geld lenen voor de plaatsing van een alarmsysteem is mogelijk. Dit zal onder de vorm zijn van een lening op afbetaling (= persoonlijke lening). In de meeste gevallen is het zelfs mogelijk om hiervoor een renovatielening voor aan te gaan. Dat is dan vooral handig wanneer je al verbouwingen gepland hebt.

Lening op afbetaling

Een persoonlijke lening kan je gebruiken om allerlei aankopen te verrichten. Je hoeft niet in elk geval een verantwoording af te leggen. Een renovatielening of verbouwlening is ook een vorm van persoonlijke lening, maar dan moet je wel facturen kunnen voorleggen.

Na het voorleggen van een factuur (indien vereist) krijg je het bedrag op je zichtrekening gestort en kan je de aannemer dan ook betalen. De terugbetaling gebeurd via maandelijkse aflossingen.

Bij een persoonlijke lening op afbetaling wordt alles op voorhand bepaald: de looptijd, het bedrag en tijdstip van de maandelijkse aflossingen. Ook de rentevoet zal gedurende de looptijd niet wijzigen: er is dus sprake van een vaste rente.

De groene lening

Een groene lening of ecokrediet dient voornamelijk voor het energiezuinige investeringen, je kan dan genieten van extra voordelige rentetarieven. Maar wist je dat je ook een groene lening kan aanwenden om een alarmsysteem mee te financieren?
De voorwaarde die dan meestal wel gesteld wordt door een kredietverstrekkers is dat je minstens 75% van de facturen kan voorleggen die dienen voor het beveiligen en energiezuinig maken van je woning.

Vermijd woninginbraken dus tijdig door een alarmsysteem te plaatsen, en mogelijke inbrekers op voorhand af te schrikken.

top