Let op, geld lenen kost ook geld.

Geld lenen voor digitale toestellen: digitale lening

Een klein bedrag zoals bijvoorbeeld 500 euro lenen voor de aankoop van een digitaal apparaat zoals een televisie, smartphone of laptop? Dat is voortaan mogelijk! Een ‘lening digitale apparaten’ is een product van HelloBank waarbij je een klein bedrag aan geld kan lenen voor specifieke digitale aankopen.

HelloBank is een volledig mobiele bank, het aanbieden van zo’n lening is dan ook een logisch gevolg. Maar is het ook interessant om deze lening te overwegen?

Geld lenen voor digitale apparaten

foto nemen met digitaal fototoestelEen smartphone, tablet of laptop kan een dure aankoop zijn, zeker als de kost onverwachts komt. Het is immers belangrijk om online te zijn en te beschikken over apparaten die goed werken.
HelloBank heeft een oplossing proberen voorzien en biedt daarom een lening aan met aantrekkelijk rentetarief die je kan gebruiken om digitale apparaten te kopen.

Eigenschappen van een lening digitale apparaten

Een lening digitale toestellen is beschikbaar onder de vorm van een lening op afbetaling. Dat houdt in dat je maandelijks vaste aflossingen betaald en dat de rentevoet van de lening niet veranderd. Je kan een bedrag lenen tussen 500€ en 2.500€ om digitale apparaten mee aan te kopen. Je hoeft geen bestaande klant te zijn bij HelloBank om te lening aan te vragen. Simuleer hier jouw digitale lening bij HelloBank.

De looptijd van de lening kan je kiezen naar je eigen mogelijkheden en varieert tussen 3 maanden en 24 maanden. Omdat bepaalde digitale toestellen snel circuleren en vernieuwen is het voor niemand interessant dat de looptijd veel langer is.

Het JKP (Jaarlijks Kostenpercentage) bedraagt op het moment van dit schrijven 2,40%. Het JKP omvat alle kosten op jaarbasis, inclusief de rente die je op de lening betaald.

Jouw voordelen zijn dan ook eenvoudig op te sommen: je leent een relatief klein geldbedrag met een maximale looptijd van 2 jaar waarmee je de kostprijs van een digitaal apparaat kan financieren en spreiden in de tijd.

Werking en aanvraag lening

Op de website van HelloBank (klik hier) kan je snel een simulatie uitvoeren. Je kiest het bedrag dat je wenst te lenen en vervolgens de looptijd of het bedrag dat je maandelijks kan terugbetalen. Bekijk rustig je opties even en simuleer welke terugbetaling het best past binnen jouw financiële situatie.

Na het uitvoeren van de simulatie, kan je direct online een aanvraag indienen. Je houdt best wel een prijsofferte bij de hand van het apparaat dat je wilt kopen.

Je aanvraag wordt door HelloBank gecontroleerd en de beslissing wordt via mail meegedeeld. Je ontvangt per post het contract dat je nog moet ondertekenen en terug opsturen. Wanneer HelloBank over alle nodige documenten beschikt, zal ze het geld op jouw rekening storten waarmee je de aankoop kan verrichten.

Wat financieren met een digitale lening?

Met een lening digitale apparaten kan je allerlei digitale apparaten financieren. Dit kan een laptop zijn, een desktop computer, een digitaal fototoestel, een televisie, een smartphone of tablet, iPhone of iPad, … inclusief alle accessoires.

De kredietvorm is een persoonlijke lening op afbetaling, dat is met andere woorden vergelijkbaar met een autolening, lening voor vakantie, of een klassieke persoonlijke lening. Dat hoeft niet perse te betekenen dat de rentevoet dezelfde is: een autolening zal nog steeds een goedkoper JKP hebben dan een digitale lening, maar een klassieke lening op afbetaling die je zonder verantwoording kan gebruiken zal echter duurder zijn dan een lening voor de aankoop van digitale apparaten.

top